Tabăra Națională de Sculptură „Între teluric și celest” – o primă ediție reușită la Căbești

Comuna Căbești a găzduit, în perioada 29 iulie – 7 august, prima ediție a Taberei Naționale de Sculptură „Între teluric și celest”. Evenimentul a cuprins și o expoziție cu lucrări ale artiștilor participanți la tabără, expoziție care poate fi vizitată în incinta sediului Primăriei Căbești. Cei 10 sculptori au realizat în timpul taberei zece opere de artă care ne vor înfrumuseța comuna pentru perioada următoare.

Tabăra s-a încheiat cu Festivalul SculptFEST și a cuprins concerte Subcarpați, Iarba Fiarelor și alții, vernisaje și expoziție de artă, mâncăruri alese și multă voie bună.

Proiect cultural a fost finanțat de Ministerul Culturii, Primăria și Consiliul Local al Comunei Căbești. Organizator: Asociația Orizont Verde.

Alături de noi au participat în sprijinirea acestui eveniment o serie de sponsori (Eurogecon, Zoom Consult, Magonic, Pantano, Megalopolis Construction, Rewine, Ety Market, Magoffice Web, Coradex, Mod Mel Prod), cărora le mulțumim pe această cale.

Corina Ene, primarul Comunei Căbești: „Prima ediție a Taberei Naționale de Sculptură „Între teluric și celest” fost un succes, iar comuna noastră a fost la înălțime. Am avut peste 4000 de oaspeți, care au fost impresionați de frumusețea acestor locuri. Le mulțumesc locuitorilor din Căbești pentru că ne-au fost alături în acest proiect cultural și au arătat ceea ce doream să știe toți: ospitalitate, politețe, autenticitate și frumusețe. ”