Gând bun de la Căbești

Dragii mei,
Vă mulțumesc pentru că ați accesat site-ul Comunei Căbești și vă invit cu mare drag să descoperiți comunitatea noastră. Așezată la poalele Munților Pădurea Craiului, în Țara Beiușului, comuna Căbești este o zonă deosebit de frumoasă cu atracții pitorești. La noi veți descoperi locuri de poveste precum Valea Dâlbii – Șura Uşorilor – Cheile Strâmturii, Râul Pietrificat de pe Sohodolul Căbeştilor sau Cucuruzul – Valea Cascadei – Valea Iederii. Sunt trei atracții turistice unice în țară și care vă vor determina să reveniți cu drag în această zonă.

La Căbești, păstrăm cu sfințenie tradițiile și identitatea rurală. Construim viitorul cu respect pentru trecut, conservând și protejând zestrea unică a satului românesc. Bisericile noastre vechi sunt lăcașuri încărcate de spiritualitate și credință, iar ulițele îți spun parcă istoria acestor locuri.
În 2020, am luat una dintre cele mai importante decizii din viață: am hotărât să mă implic și să pun umărul pentru salvarea și dezvoltarea comunei în care m-am născut. Cu sprijinul oamenilor, am devenit primarul unei comunități minunate, care, din păcate, risca să se stingă, așa cum se întâmplă cu multe din satele României. Mi-am promis că îmi voi pune toată priceperea, puterea și dragostea pentru a oferi o nouă direcție Comunei Căbești, dar mai ales pentru a asigura un nivel de trai mai bun locuitorilor de aici. Am devenit unul dintre cei mai tineri primari din România și unul dintre oamenii care luptă pentru viitorul satului românesc.
Cea mai mare bogăție a Căbeștiului sunt oamenii: gospodari, primitori și plini de viață. Și cât de mândri sunt când își îmbracă, în zi de sărbătoare, straiele populare, păstrate din străbuni, sau când îți vorbesc despre comuna lor dragă. Prin locurile astea faine, noi avem o vorbă: hai de grabă la Căbești, o comună s-o iubești!

Cu gânduri bune,
Corina Ene
Primarul Comunei Căbești